in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Inteligenta emotionala la lucru. Atelier


Cum functionam din punct de vedere emotional? Care este modul nostru caracteristic de a raspunde la mediu? Cum putem sa ne dezvoltam inteligenta emotionala?   



Ne straduim sa ne explicam altora, ii ranim fara voie, avem dificultati in a le  interpreta comportamentul, prea repede ajungem suparati, enervati, dezamagiti. Alungam senzatiile neconforabile, fara sa le intelegem si lasam neexaminate felurite sentimente, adesea nu stim sa ne facem traduceri emotionale. Suntem coplesiti, ne pierdem echilibrul. Suntem nemultumiti. 


In acest atelier ne propunem sa intelegem si sa empatizam cu nevoile altor oameni, sa comunicam intr-o altmosfera senina, sa avem incredere in noi, sa ne detasam de ceea ce ne face rau si sa apreciem cum se cuvine ceea ce ne face bine. Lucram la capitolul inteligenta emotionala: abilitatea care ne ofera posibilitatea de a identifica si gestiona eficient emotiile noastre si a celor din jur. Ne propunem ca intr-o rigoare relaxata, putin prin discutii si mult prin exercitii, sa ne uitam la abilitatile emotionale intr-un mod sistematic. Pentru ca un mod de gândire sănătos presupune atat o bună înţelegere a propriilor emoţiilor şi comportamente, cat si ale altora.


Obiective generale:

Identificarea, cunoasterea, exprimarea si reglarea propriilor emoţii. 

Intelegerea, empatia si influenta asupra emotiilor celorlalti. 

Dezvoltarea abilitatilor de a lucra eficient in echipa. 

Comunicarea eficienta si senina fiind asertiv.


Rezultate in practica:

O mai buna cunoastere a propriilor abilităţi, cresterea increderii in puterile personale.

Flexibilizarea adaptabilitatii la felurile vietii, la neprevazut, gasirea de solutii optime pentru provocari.

Marirea capacitatii de relaţionare, eficientizarea comunicării şi a relaţionării.

Dezvoltarea comunicarii si relationarii empatice interumane, consolidarea spiritului de echipa.

O mai eficienta gestionare a gandurilor, emotiilor si in consecinta a actiunilor.

Modalitati de a preveni si reduce stresul.


Acest atelier se desfasoara pe parcursul unei zile, intr-un interval de 6 ore.