in vestiar inseamna: idei care iti revitalizeaza gandirea: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Cu manusi. Atelier de diplomatie

Ce zici, in genere, despre un om diplomat?

Este uns cu toate alifiile, stie ce si cand sa zica, are influenta, este respectat, are relatii cordiale cu toata lumea, stie sa taca, relationeaza cu usurinta, stie CUM sa zica NU, se fereste de situatii conflictuale, stie sa se poarte si cu manusi daca-i cazul, isi alege bine si cu grija cuvintele, nu da cu bata in balta.

 

De ce va propunem atelierul acesta? Vrem sau nu vrem:


Suntem judecati dupa cum le parem celorlalti, dupa cum ne comunicam in fata lor adica. Prin urmare avem de invatat sa aratam ca suntem pozitivi, credibili, prietenosi si profesionisti. Si cu seama fata de cei din jur.  


Performanta inseamna echipa. Iar echipa puternica, hai sa recunoastem, inseamna cooperare, colaborare si dinamica sanatoasa. Si pentru ca prea des:
Am comunicat lucruri intr-un mod care le-a facut sa para mai rele decat erau. Am ramas fara cuvinte in fata unei situatii sau intrebari. Am spus ceva si mai tarziu mi-a parut rau. Pentru ca m-am pripit. M-am trezit intr-o situatie proasta, fara sa fi avut vreo vina sau vreo intentie negative. Se cam profita de mine si nu stiu cum sa spun in mod gentil NU. Imi vine sa spun doar NU! Nu am stiut sa ajung la vreo concluzie cu Gica Contra.


Care-i rezultatul?    

    

Toate-s mai grele si mai lente si mai dificile. Sunt cativa care clar nu ma plac dar nici eu pe ei. Apar conflicte din te miri ce intamplare. Orgoliile sunt pana la cer. Parca e o tensiune in aer. Mereu, mereu imi fac ganduri despre cum si ce. Imi pierd focusul prin conflicte care mocnesc in aer. Nu prea-I atmosfera prietenoasa la birou.

 

Ce iti amintesti, descoperi, inveti in atelierul Cu manusi?

Cea mai puternica si totusi cea mai putin folosita unealta de comunicare: atentia in ascultare. Linistea inseamna putere. Ce faci cand interlocutorul bate totusi campii – in opinia ta, desigur? Cum te descurci in fata tacticilor agresive ale celorlalti. Invata sa ai de-a face cu oameni dificili in mod eficient si fara stress. Cum sa dezamorsezi situatii tensionate. Gaseste solutii cu tact si finete. Lucreaza cu cei din jur si nu impotriva lor. Nu e important CE zici ci CUM zici. Da feedback constructiv. Invata ce ai de facut intr-un conflict deschis. Moduri de a zice NU.   


Cum este atelierul Cu manusi: Atelier despre Diplomatie?


Este un program intensiv care te provoaca intr-un fel unic: preia sistemul de pregătire al actorilor. Utilizează acele exerciții, gândite la bază pentru antremanetul actorilor, care pot fi împrumutate pentru dezvoltarea personală a oricui. Antrenamentul propus este condus de un trainer, actor de profesie.